13 Ağustos 2015 Perşembe
02:48 0

Alerjiye Hangi Bölüm Bakar?

Alerjik hastalıklara hangi branş/bölüm bakar sorusuna cevap vermeden önce alerji hakkında verilen bilgileri okuyun.
Alerji vücudumuzun bazı dış etkenlere karşı verdiği tepkidir. Doğuştan olabileceği gibi sonradan da alerjik hastalıklara yakalanabilirsiniz. Toz, polen, hayvan tüyleri, küf mantarı, tıbbi ilaçlar, çimen gibi çevreye bağlı alerjenlerin vücudumuza alerji yapmış olabilir.

Alerji Kimlerde Görülür?

Kalıtımdan gelen bazı özellikler alerjinin gelişmesinde etkilidir. Anne baba da alerji yoksa çocukta görülme olasılığı daha azdır. Ama anne baba da alerji olması bu rahatsızlığa yakalanma olasılığını arttırır. Solunum yollarından kaynaklanan rahatsızlıkların ilerleyen yaşlarda iyileşmesi çok nadirdir. Ama metal alerjisi ilerleyen yaşlarda kaybolur. Polen ve hayvanlardan dolayı oluşan alerjik reaksiyonlar daha sık görülmektedir.
hangi bölüm hangi branş

Alerjinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Her hangi bir nedenden dolayı alerjiniz olduğunu düşünüyorsanız aile doktorunuza başvurabilirsiniz. Vücudun tepsi gösterdiği maddelerden uzak durmanız tavsiye edilmektedir.

Solunum yollarındaki alerjinin tedavisi amaçlı doktorunuzun vereceği ilaçları da kullanmanız gerekir. Bu ilaçlar genellikle toz veya sprey olarak ağız ve burun yoluyla alınanları vardır. Burun spreyleri, göz damlaları ve hap ailerji için kullanılır ve yan etkisi önemsenmeyecek kadar azdır. Kortizon ilaçları ise ilerlemiş reaksiyonlarda doktor kontrolünde kullanılmalıdır.


Alerjik Hastalıklara Hastanelerdeki
'Dahiliye Bölümü'
Dahiliye Uzmanı Bakıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Uyarı

www.hangi-bolum.com'daki yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenmiş bilgilerdir. Kesinlikle teşhis ya da tedavi amaçlı olarak kullanılamaz. Sitemizi bilgi edinmek amacıyla kullanınız. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa en kısa zamanda doktorunuza başvurunuz.
Sitemizi ziyaret eden herkes bu kullanım kurallarını kabul etmiş sayılırlar.
Teşekkürler...